Overgang

Op 9 september vindt de startdag van Scouts en Gidsen Maaseik, ook wel De Overgang genoemd, plaats. Alle kinderen zijn samen met hun ouders, grootouders... welkom om 13u aan onze lokalen (Sportlaan, Maaseik). We starten de middag met onze traditionele overgang waarbij iedereen in de verschillende leeftijdsgroepen wordt ingedeeld. Daarna kunnen jullie al eens kennismaken met jullie leiding en alle leden in jullie groep. De ouders kunnen kijken hoe jullie ravotten en tegelijk iets drinken op ons terras. Om 16u30 sluiten we dan samen de middag moe maar voldaan weer af met hopelijk heel wat nieuwe leden. Kom dus zeker eens vrijblijvend proberen!

Let op: De kinderen die vorig jaar al lid waren hebben eerst een activiteit met hun oude groep. Deze activiteit begint om 10u. Vergeet ook zeker niet om boterhammen en drinken mee te nemen voor 's middags. Als jullie willen kunnen jullie ook hot-dogs en een drankje bij ons kopen, maar vergeet niet om dan wat centjes mee te nemen.

Voor de givers gaat er zelfs een heer weekendje aan vooraf.
We starten zaterdag om 13u aan de lokalen en gaan de klok rond door tot 13u 's anderendaags. Daarna is er 'de overgang' en spellen in de nieuwe tak tot 16u30.

Wat moet je mee hebben voor de avontuur?
- Slaapzak, matje, kussen
- Toiletgerief, onderbroek en knuffel
- 5 eurie
- Enthousiasme ! :D

Vanaf 15 september vinden de activiteiten telkens plaats op zaterdag van 14u tot 16u30.